„Monte Cristo Café“ – jauni, drąsūs, kitokie!

Visai neseniai, dar 2013-ųjų metų pradžioje, Klaipėdos publikai save pristatė naujas restoranas „Monte Cristo Café“. Jo įkūrėjai – du jauni virėjai bei ilgamečiai bičiuliai Vilandas Ramanauskas ir Petras Pranevičius. Savo verslą vaikinai pradėjo staiga, be konkrečios strategijos ar tikslaus plano, tačiau turėdami aiškią idėją – tai bus išskirtinai jūros gėrybių ir žuvies patiekalų restoranas. Kad ir kaip keistai skambėtų, iki šiol uostamiestyje tokios vietos dar nebuvo – jaunieji verslininkai nusprendė būti originalūs ir į maitinimo įstaigų rinką įnešti šį tą naujo.

 

_SZF5973
Nors nuo „Monte Cristo Café“ atidarymo nepraėjo dar nė metai, tačiau verslas pamažu įgauna pagreitį – plečiasi restorano meniu, vyksta vakarienės tamsoje, atsiranda pastovių lankytojų. Neseniai su jaunaisiais verslininkais susidraugavome ir mes, tad tuo pačiu nusprendėme juos pakalbinti apie išūkius, lūkesčius ir planus. Į mūsų klausimus atsakė direktoriaus pareigas užimantis Vilandas.


Įsikūrėte visai neseniai. Kaip sekėsi į restoraną pritraukti pirmuosius lankytojus?

.

Pirmuosius lankytojus pritraukti buvo sunku, bet ir dabar nėra lengva. Esame vaikai, turintys praktikos tik virtuvėje, o tvarkant, tarkim, su baru susijusius reikalus, buvo didi nežinia, gal po kokių penkerių metų ir bus aiškiau. Sunku prisitaikyti prie visų, greitai priimti sprendimus… Žodžiu, nėra taip gražu, kaip atrodo iš šalies.

.

Turite labai aiškią koncepciją – žuvis ir jūros gėrybės, tačiau žuvies patiekalų galima rasti daugybėje kitų restoranų. Kokiomis priemonėmis bandysite įrodyti savo išskirtinumą?

.

Žuvies galima rasti visur ir visada, ir mes čia ne stebuklą darome – deimantų lėkštėje neriste nė su žiburiu. Tiesiog turime platesnį asortimentą, tokia ir visa paslaptėlė. Apskritai, visi gamina namie, tad kodėl atsirado barai, restoranai, kavinės ir t.t?.. Visur ir mėsos patiekalų pilna, bet dar nemačiau, kad kas dėl to muštųsi (šypsosi). Mes nieko neįrodinėjame, tiesiog esame ir viskas. Žmogus turi ateiti savo laisva valia. Jei jam patinka, jis grįžta, nepatinka – tada galvojame, ar kalti mes, ar aplinka (juokiasi).

.

Petras ir Vilandas moko teisingai filiuoti žuvį:

 

Kur semiatės idėjų kurdami savo meniu?

.

Visos idėjos gimsta ekspromtu…

.

Dažnai pasitaiko, jog bendrą verslą įkūrę susipyksta net geriausi draugai. Nebijote tokio likimo?

.

Tai mes ir pykstamės, kam nebūna?.. Nieko nebijom, kaip bus, taip – jei išsiskirsim, tai išsiskirsim. Esam sutarę tokiu atveju viską palikti kaip yra ir tyliai pasitraukti. Kol kas viskas gerai ir mes apie tai net negalvojam.

Petras Pranevičius (kairėje) ir Vilandas Ramanauskas (dešinėje) nevengia pašmaikštauti.

Petras Pranevičius (kairėje) ir Vilandas Ramanauskas (dešinėje) nevengia pašmaikštauti.

 

Kaip kilo idėja vykdyti vakarienes tamsoje? Ar jos susilaukia lankytojų susidomėjimo?

.

Vakarienė tamsoje nėra naujas dalykas, tad ta idėja kaip ir ne mūsų… Internetas visagalis.
Kad lauktų už durų? Ne, tokio susidomėjimo nėra, bent jau kol kas (šypsosi).

.

Pagal patalpų nuomos sutartį negalite pakeisti restorano pavadinimo. Jei ateityje atsiras tokia galimybė, ar planuojate tai padaryti? Jei taip, ar jau turite idėjų naujam pavadinimui?

.

Idėjų visada yra, tačiau iki tol, kol tai nepadaryta, jos niekas žinoti neturėtų. O pavadinimas man patinka (šypsosi).

 

Sviestažuvė su skrudintais avinžirniais - tai tik vienas iš daugybės gardžių patiekalų, kurių galite paragauti „Monte Cristo Café“

Sviestažuvė su skrudintais avinžirniais – tai tik vienas iš daugybės gardžių patiekalų, kurių galite paragauti „Monte Cristo Café“!

Verslą pradėjote neturėdami aiškaus plano, tačiau galbūt dabar jau turite konkrečių sumanymų ateičiai?

.

Planų mes turime daug, tačiau viskam savas metas. Svarbiausia neskubinti laiko, greičiau visvien nebus. Taip, norisi antro restorano ir t.t., tiesiog tam kol kas ne laikas… O gal priešingai, kas čia žino, kas nutiks rytoj – kaip diena, taip naujiena!

.

Dabar esate žinomi ne tik kaip talentingi virėjai, tačiau ir kaip jauni, perspektyvūs verslininkai. Ar nejuntate, jog restoranui įgyjant vis daugiau populiarumo, ima gausiau kibti „barakudos“?

.

Baikit, mes paprasti jaunuoliai, gal net per paprasti, nelabai suprantam užuominų. Manau, kad dar nesam tokie labai populiarūs (šypsosi).

 .

.

Dėkojame Vilandui už atsakymus, jauniesiems verslininkams linkime sėkmės, o Jus kviečiame apsilankyti „Monte Cristo Café“ ir patiems savo skonio receptoriais išbandyti restorano savininkų sukurtų patiekalų skonį!

.

Mūsų pasiūlymai:

Išskirtinė jūros gėrybių vakarienė „Monte Cristo Cafe“

Vakarienė visiškoje tamsoje

Gurmaniška kelionė po jūrų pasaulį

Comments

comments